Wanneer u momenteel bezig bent met een aanbouw aan uw huidige woning, kan het interessant zijn om alvast na te denken over de sloten voor ramen en deuren in de aanbouw. Zeker wanneer de aanbouw bijvoorbeeld een garage betreft, is het van groot belang dat uw deuren voorzien worden van de juiste sloten. U moet er immers niet aan denken, dat u kort na de oplevering van een aanbouw al te maken krijgt met een inbraak. Bij een inbraak kunnen waardevolle spullen worden onteigend, evenals dat er gevaarlijke situaties kunnen ontstaan. Een slotenmaker kan u adviseren over de juiste sloten voor ramen en deuren, evenals dat een slotenmaker de sloten direct voor u kan installeren.

Welke type sloten is geschikt?

Er worden verschillende soorten sloten aangeboden voor ramen en deuren. Op deuren maakt men over het algemeen gebruik van zogenaamde cilindersloten, die op twee of drie punten met de deurpost verbonden zitten. Des te meer contactpunten een slot met de deurpost heeft, des te steviger het slot over het algemeen ook is. Ramen worden over het algemeen voorzien van bijzetsloten, die in twee soorten worden aangeboden: opleg- en insteeksloten. Het is afhankelijk van het type raam wat u heeft, welk type slot het meest geschikt is.

Advies van een slotenmaker

Een slotenmaker kan u helpen bij het plaatsen van de sloten op uw ramen en deuren. Het is belangrijk dat de sloten op de juiste wijze geïnstalleerd worden, om schade aan de sloten te voorkomen. Plaats sloten bij voorkeur niet zelf, omdat u met een simpele schroevendraaier vaak een behoorlijke schade aan kunt richten. In het ergste geval is het slot niet meer bruikbaar of moet er alsnog een slotenmaker komt voor het repareren van uw slot.

Benieuwd naar mogelijkheden om de beveiliging van uw aanbouw verder te verbeteren? Informeer direct naar optionele beveiligingscomponenten bij de slotenmaker.