De verbouwing van een (deel van een) woning brengt vaak de nodige kosten met zich mee. Niet alleen kost het geld om de woning uit te breiden of te herzien, ook zal het verbouwde deel een nieuwe inrichting vergen. Denk bijvoorbeeld aan een extra slaapkamer die u creëert, of een woonkamer die wordt uitgebreid. De extra ruimte zult u willen benutten met een nieuw bed, met een extra bank of bijvoorbeeld met wat meer kastruimte. Om de financiering voor een verbouwing rond te krijgen kan het noodzakelijk zijn om geld te lenen bij een bank. Naast een banklening kunt u vanzelfsprekend ook kiezen voor het lenen van geld bij familie of vrienden, al brengt dat over het algemeen de nodige risico’s met zich mee. Denk bijvoorbeeld alleen al aan de familiebanden die hiermee op het spel komen te staan.

Een lening bij de bank afsluiten

Geld lenen bij een bank kan vanzelfsprekend niet zomaar, u zult hiervoor aan bepaalde eisen moeten voldoen. Denk bijvoorbeeld aan uw inkomen, de omvang een lening, enzovoorts. Het is sterk aan te raden om vooraf op een vergelijking van verschillende leningen te maken via een online vergelijkingstool. Met deze tools is het heel eenvoudig om de voorwaarden en rente van verschillende leningen met elkaar te vergelijken. Ook kunt u via een vergelijkingstool een indicatie berekenen van uw maximale lening voor een verbouwing. Zo heeft u voorafgaand aan de gesprekken met een bank al een goed beeld van de mogelijkheden.

Het online afsluiten van een lening

Voor het afsluiten van een lening kunt u een gesprek met de bank aanvragen. Bij kleine leningen is het vaak ook mogelijk om de lening online aan te vragen, waarna de bank u waar nodig uit zal nodigen voor een adviesgesprek. Ook dit kunt u heel eenvoudig doen via een online vergelijkingstool, waarbij u de leningen eerst vergelijkt en vervolgens aan kunt vragen. Zo weet u zeker dat u de juiste keuze maakt bij het aanvragen van een lening.

euros