Bij de aankoop van een nieuwe auto, een televisie of bijvoorbeeld een nieuwe keuken, zult u in de meeste gevallen terug kunnen vallen op uw spaarrekening. In sommige gevallen zijn de kosten te hoog, bijvoorbeeld bij een verbouwing van uw woning, waardoor het aanvragen van een lening de enige uitweg is. Een lening kunt u aanvragen bij een bank, maar bijvoorbeeld ook bij vrienden of familie. Zeker als het om een relatief klein bedrag gaat is het vaak veel gunstiger om geld te lenen bij vrienden en familie, omdat u hierbij doorgaans geen rente hoeft te betalen en niet afhankelijk bent van de eisen die een bank stelt voor het aanvragen van een lening. Andersom wilt u de band met vrienden en familie wellicht niet op het spel zetten, waardoor een banklening de voorkeur krijgt.

Snel en veilig geld lenen voor een verbouwing

Om een indicatie te krijgen van de mogelijkheden die u heeft bij een verbouwing, is het sterk aan te bevelen om vooraf een online vergelijkingstool te raadplegen. Met een dergelijke tool is het mogelijk om de rentes en voorwaarden van verschillende leningen met elkaar te vergelijken. Zo heeft u een indicatie van de lening die u aan kunt vragen en de kosten die dit met zich meebrengt. Vanzelfsprekend is een dergelijke tool nooit helemaal nauwkeurig en moet de aanvraag van de lening geaccepteerd worden door een bank.

Mocht uit de vergelijkingstool blijken dat de door u beoogde verbouwing te financieren is, dan kunt u snel geld lenen door een gesprek met de bank aan te vragen. De bank zal kijken of uw huidige financiƫle situatie toereikend genoeg is om een lening aan te kunnen vragen.

Online een lening aanvragen

U kunt er ook voor kiezen om direct online een lening aan te vragen. Na het gebruik van de vergelijkingstool kunt u de lening direct aanvragen. De bank zal u vervolgens benaderen om de aanvraag van een lening door te spreken.