We halen ons tegenwoordig steeds meer stress en werkdruk op de hals. Als reactie hierop zijn we vaker dan ooit actief op zoek naar manieren om te ontspannen. Wellnesscentra, thermen of spa’s worden dan ook steeds vaker bezocht. Maar voor wie zo druk is dat zelfs dit soort bezoekjes er niet meer vanaf kunnen, bestaat er nog een andere oplossing: een Jacuzzi® in huis.

Met een eigen Jacuzzi® wordt het mogelijk om in de vertrouwde omgeving van je woning net zoveel ontspanning te ervaren als in een lux resort. Dat maakt het een stuk eenvoudiger om elke dag een moment vrij te maken voor wat me-time, wat ontzettend belangrijk is om even helemaal te kunnen resetten. Dat een Jacuzzi® hiervoor uiterst geschikt is, bewijzen de fysieke en mentale voordelen van deze spabaden wel. Lees er in dit artikel alles over.

Voordelen

Dat een Jacuzzi® rustgevend werkt, zal voor de meesten niet als een verrassing komen. Net als in ieder warm bad, zorgt het warme water ervoor dat de spieren ontspannen, wat ook een kalmerend effect kan hebben op de geest. Deze voordelen zijn vooral gunstig voor de slaapkwaliteit. Als je een eigen Jacuzzi® in huis hebt, is het dus ook zeker aan te raden om er gebruik van te maken vlak voordat je naar bed gaat.

Een Jacuzzi® werkt niet alleen rustgevend, maar kan ook lichamelijk veel voordelen opleveren. Zeker als je te maken hebt met veel spier- en gewrichtspijn, bijvoorbeeld als gevolg van reuma. De Jacuzzi® heeft zelfs zijn bestaansrecht te danken aan deze voordelen. Roy Jacuzzi, geestelijk vader van de baden, ontwierp de Jacuzzi® namelijk om er de reumatische klachten van zijn zoon mee te verminderen. En met succes! De bruisende massagejets zorgen namelijk voor veel verlichting. Daarbij verbeteren ze de bloedsomloop. Tevens zorgt het water in de Jacuzzi® voor een gevoel van gewichtsloosheid, waardoor er zo min mogelijk druk op de spieren en gewrichten komt te staan. Het wordt reumapatiënten dan ook vaak aangeraden om regelmatig gebruik te maken van de Jacuzzi®. Dat gaat een stuk makkelijker hij bij je in huis staat.