Op een mooie zomerdag zitten we graag buiten. Met een schijnend zonnetje en een hoge temperatuur is er niets lekkerder dan in je eigen tuin neerploffen op een loungeset met een verkoelende dorstlesser. Maar ook op een zwoele zomeravond is het prima toeven in de tuin. En dan helemaal in een gezellige veranda.

Veranda’s zijn oorspronkelijk bedoeld om van de tuin in ieder seizoen een comfortabele verblijfplek te maken. Hoewel de tuin dat in de zomer vaak al is, kan de veranda ook in dit seizoen wel degelijk voordelen hebben. Zo kunnen de zomers in Nederland aardig wisselvallig zijn; het ene moment lig je lekker te zonnen en het volgende moment ontstaat er een wolkbreuk boven je terras. Andersom is een veranda ideaal om er de schaduw in op te zoeken als de zon volop blijft schijnen. Maar bovenal: de veranda is een heerlijke plek om de zomeravonden in te slijten. Mits je hem op de juiste manier inricht, tenminste. Lees hier wat je allemaal nodig hebt om je veranda op te maken voor zwoele zomeravonden!

Barbecue

Een zwoele zomeravond begint natuurlijk met een goede maaltijd in de buitenlucht. Zorg daarom dus dat je in je veranda een barbecue binnen handbereik hebt. Barbecues zijn er in allerlei soorten en maten. Voor het authentieke barbecuegevoel kun je het best kiezen voor een kolenbarbecue. Ervaar je het liefst zoveel mogelijk grilgemak? Dan kun je beter kiezen voor een moderne gasbarbecue. Voor wie zich graag helemaal uitleeft achter het grilrooster zijn er enorm veel barbecue accessoires verkrijgbaar als pizzastenen en poffertjespannen, waarmee je ieder denkbaar gerecht kunt bereiden in je veranda.

Tuinhaard

Een gezellig vuurtje mag uiteraard niet ontbreken tijdens een mooie zomeravond. En dat hoeft ook niet! Er zijn namelijk enorm veel mooie tuinhaarden verkrijgbaar, waarmee je van je veranda een oase van sfeer maakt. De tegenwoordig populaire tuinhaarden als de Cosi Fires en de Happy Cocoonings werken op gas, wat voor enorm veel gebruiksgemak zorgt. Geen gedoe met aanmaakblokjes, rookvorming en slecht brandend haardhout, maar een mooi, warm en gezellig vuur met slechts een druk op de knop. De meeste van dit soort tuinhaarden beschikken daarnaast over een handig tafelblad rondom het vuur, waardoor de haarden tevens dienen als handige bijzettafel voor een aantal lekkere hapjes en drankjes.

Loungeset

Ook onmisbaar voor een relaxte zomeravond in je veranda: een comfortabele loungeset. Het assortiment loungesets is enorm; voor iedere veranda is er een geschikt model verkrijgbaar. Aangezien een loungeset in een veranda mooi droog en beschut staat, heeft hij minder te verduren van weersinvloeden. Je hebt dan meer keuzevrijheid in vorm, materiaal en design. Hierdoor kun je jouw veranda verrijken met een loungeset, die door zijn stijlvolle, gedetailleerde afwerking haast niet te onderscheiden is van meubilair voor binnen. Je kunt hiermee de stijl van je woonkamer doortrekken naar buiten, wat we dit jaar steeds vaker zien gebeuren.