Hoewel iedere woningbezitter er alles aan probeert te doen om een inbraak in huis te voorkomen, kan de inbraakpreventie vaak behoorlijk verbeterd worden. Een goede beveiliging gaat namelijk verder dan de keuze voor de juiste sloten, denk ook eens aan optionele beveiligingscomponenten. Sloten zijn weliswaar een goed middel om inbrekers tegen te houden, maar door het geweld wat ze gebruiken zijn sloten niet volledig dekkend. Optionele beveiligingscomponenten komen in verschillende vormen voor, denk aan een bewegingssensor, een elektronische camera of zogenaamde magneetcontacten. Een slotenmaker kan u meer vertellen over de verschillende soorten beveiligingscomponenten.

Op- en onopvallende beveiligingscomponenten

Beveiligingscomponenten kunnen opvallend en onopvallend in uw woning afwezig zijn, denk bijvoorbeeld aan het verschil tussen een elektronische camera en magneetcontacten. Het voordeel aan opvallende inbraakpreventie is dat het inbrekers op voorhand afschrikt om uw woning binnen te dringen. De kans om betrapt te worden is immers behoorlijk groot als er een camera rond uw woning hangt. Niet iedereen vindt opvallende vormen van inbraakpreventie mooi, denk bijvoorbeeld aan die lelijke bewegingssensor in uw modern ingerichte woonkamer.

Een voorbeeld van onopvallende inbraakpreventie is de installatie van magneetcontacten. Deze contacten worden op uw deur en deurpost geplaatst, waarbij het alarm in huis afgaat als het contact tussen de magneten voor een bepaalde tijd wordt onderbroeken.

Schakel een erkende slotenmaker in

Wilt u meer weten over het verbeteren van de inbraakpreventie in uw woning? Schakel een erkende slotenmaker bij u in de buurt in om advies in te winnen over de huidige beveiliging van uw woning. Een slotenmaker kan uw woning nalopen op zwakke punten en helpt u door sloten en beveiligingscomponenten voor u te installeren. Het is belangrijk om beveiligingscomponenten via een slotenmaker aan te schaffen, zodat u verzekerd bent van gecertificeerde producten. U moet er immers niet aan denken, dat uw beveiligingscomponenten niet werken op het moment van een inbraak in huis.

locksmith, serrurier